Gezondheid.webBlad.info
Onmisbare informatie over uw gezondheid

Meest bekeken
>Eťn op de tien Nederlanders is probleemdrinker
>Drinken en roken even dodelijk
>Training stoppen met roken succesvol


Recente artikelen
>De branche van gezondheidsproducten wordt volwassen
>Hoe de darm de geest kan bevriezen
>Rood vlees verhoogt kans op darmkanker
>Allochtonen leven langer dan autochtone Nederlanders
>Voorlezen voorkomt later leesproblemen
>Kwaliteit kinderopvang in Nederland zorgwekkend
>'Vroege identificatie van potentiŽle dikkerds voorkomt Amerikaanse taferelen'
Alle artikelen


Nieuwe website informeert consument over gezondheid

Begin 2005 ging de website www.kiesBeter.nl van start. Deze site is een onafhankelijke bron voor informatie over zorg en gezondheid voor gebruikers van zorg. Er zijn inmiddels drie onderdelen beschikbaar: medicijnkosten, zorgverzekeringen en ziekenhuizen. De site is gemaakt door het RIVM, met medewerking van het College voor Zorgverzekeringen en de Consumentenbond.

De deelsite medicijnkosten bevat gegevens over welke medicijnen vergoed worden. Gebruikers van medicijnen kunnen op kiesBeter.nl de kosten van hun medicijn nazoeken, zien welk deel daarvan vergoed wordt, en op zoek gaan naar goedkopere alternatieven. Op deze deelsite over zorgverzekeringen kunnen bezoekers informatie vinden over zorgverzekeringen en kunnen zij vergelijkingen maken tussen de diverse verzekeringen, zorgverzekeraars en zorgaanbieders.

Ziekenhuizen

Op het deel Ďziekenhuizení van de site is onder andere informatie te vinden over wachtlijsten en over welke faciliteiten in welk ziekenhuis beschikbaar zijn. De deelsite biedt etalage-informatie van elke afzonderlijke ziekenhuislocatie in Nederland. Dat wil zeggen: gegevens over de specialismen en voorzieningen die terplekke worden aangeboden. Iemand die bijvoorbeeld een heupoperatie moet ondergaan kan aangeven binnen welke afstand hij (of zij) een ziekenhuislocatie zoekt met dit specialisme. Vervolgens kan hij de selectie verfijnen door extra criteria op te geven. Als de persoon in kwestie suikerpatiŽnt is kan hij de selectie verder inperken tot ziekenhuislocaties met geÔntegreerde diabeteszorg. Of hij kiest een ziekenhuis waar zijn vrouw, als zij ís avonds na een drukke werkdag bij hem op bezoek is, met hem mee kan eten. De deelsite wordt de komende tijd uitgebreid met wachttijden, tarieven, prestatiegegevens en patiŽntentevredenheid.

Verder ontwikkelen

Blijkbaar is er vraag naar deze informatie. Met 88.000 bezoekers in de eerste week overtrof www.kiesBeter.nl alle verwachtingen. Inmiddels is het aantal bezoekers gestabiliseerd op 4 ŗ 5000 per dag. Het ministerie van VWS heeft het RIVM opdracht gegeven om www.kiesBeter.nl  verder te ontwikkelen in nauwe samenspraak met (vertegenwoordigers van) toekomstige gebruikers en met vele aanbieders van informatie in de gezondheidszorg. Voor het publiek is de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van de informatie van groot belang. In de loop van 2005 komt onder andere informatie beschikbaar over verpleging, verzorging en thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en huisartsen. Ook zal er vanaf 2006 informatie te vinden zijn over klachten, ziekten, preventie en patiŽntenorganisaties.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats